Matematik

Koordinat

08. januar 2015 af sejt12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan gøre jeg? Tjek billede. Altså skal jo have det lavet om til at det har en hældning og skæring eller hvad?

Tjek billede

Vedhæftet fil: geogebra.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Tegn hver af de fire linjer. Beregn koordinatsættene for to punkter på hver linje.


Svar #2
08. januar 2015 af sejt12 (Slettet)

Jamen hvad er hældingen og skæringspunktet, skal jeg selv finde det, i så fald hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2015 af Therk

Isolér y i alle fire ligninger. Så kan du lade y være en funktion af x, og du kan skrive funktionerne ind i et almindeligt koordinatsystem med x ad førsteaksen og y ad andenaksen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

y kan af gode grunde kun isoleres i tre af ligningerne.

En af linjerne er vandret, og en anden af dem er lodret. I de to andre kan man isolere y, eller man kan blot bestemme koordinatsættene for to punkter på hver linie.


Svar #5
08. januar 2015 af sejt12 (Slettet)

det kan lyde dumt, men fatter aldrig hvordan man isolere, vil i vise?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

AB: y + 2x = 0 ⇒ y = -2x

AD: 4x - y = 0 ⇒ y = 4x


Svar #7
08. januar 2015 af sejt12 (Slettet)

hvad gør du? hvordan kan +2x blive -2x?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

AB: man lægger -2x til på hver side. Det burde ikke volde nogen problemer på et A-niveau.


Svar #9
08. januar 2015 af sejt12 (Slettet)

Kan ikke lige regne hvad CD bliver når man isolere, kan du hjælpe... PLease vil så meget gerne lærer


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Træk 4 fra på hver side.


Svar #11
08. januar 2015 af sejt12 (Slettet)

Skal jeg trække 4 fra på denne måde.... 0=4+y=4-4 og 0-4= y=-4x-4


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Der er jo ikke noget led med x i udtrykket

        0 = 4+y

Træk 4 fra på hver side

        -4 = 4+y-4 = y


Svar #13
08. januar 2015 af sejt12 (Slettet)

y=4x-4? Er ikke helt med


Svar #14
08. januar 2015 af sejt12 (Slettet)

Hvis der ikke indgår x, så kan det jo ikke indsættes i en graf.


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

Jo. Man skal tegne grafen for linien med ligningen y = -4 . Liniens hældningskoefficient er lig med 0.


Svar #16
08. januar 2015 af sejt12 (Slettet)

så er det jo bar' y=x-4?


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej. Ligningen er y = -4 .


Skriv et svar til: Koordinat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.