Kemi

Opløslighedsprodukt

09. januar 2015 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle, som ved hvad sølvsulfats opløselighedsprodukt er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2015 af mathon

                K_{sp}(Ag_2SO_4)=7,7\cdot 10^{-5}\; M^3


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2015 af Heptan

Du fik svar her, hvor jeg angav opløselighedsproduktet ved 20 °C


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2015 af mathon

Utroligt at de forskellige kilder ligger så langt fra hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2015 af Heptan

Hvilken temperatur er #1 da ved?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2015 af mathon

K_{sp}(Ag_2SO_4)=7,7\cdot 10^{-5}\; M^3    er ved 25°C
          


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2015 af Heptan

Sneharusha, du kan bruge Van't Hoffs ligning til at beregne opløselighedsproduktet ved enhver temperatur, når du har beregnet den molare enthalpitilvækst for opløsningen.

\ln \frac{K_2}{K_1} = - \frac{\Delta H_m^\ominus }{R} \left ( \frac{1}{T_2} -\frac{1}{T_1}\right )

Ved 22 °C skulle den gerne ligge et sted imellem 1,2 * 10-5 og 7,7 *10-5.


Svar #7
11. januar 2015 af Sneharusha (Slettet)

Hvis jeg siger T1 er 21°C, hvad er T2 så?

Hvordan beregner jeg K2 og K1?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2015 af Heptan

Vælg et vilkårligt opløselighedsprodukt som du kender, fx det i #5 angivne, hvor T2 = 298,15 K og K2 = 7,7 *10-5


Svar #9
11. januar 2015 af Sneharusha (Slettet)

Så k angiver opløsligheden?

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. januar 2015 af Heptan

Jeg ved ikke hvor du ser k henne, så svaret er nok nej


Skriv et svar til: Opløslighedsprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.