Matematik

LineæreAlgebra, Eksamensopgave

11. januar 2015 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej til alle der ude.
Jeg har en opgave, som jeg har svært med at forstå selv om jeg har løsningen.

Opgaven er:

Betragt den lineære afbildning   f   : C2  ---> C4    defineret ved: f (x1, x2) =( 2x1+ 0, x1 +ix2, 0 - x2, 0+0)

1. Bestem dimension af billedet  f(C2)

I min bog står der dimensionssætning i NVP    :

rgf  + dim(ker f)  = dimU
En anden definition som er relateret til den sætning er:

Definition: Ved kernen ker f forstås mængden  ker  = { x ∈ U | f(x) = 0}
Ved billedet f(U) ={  ∈ V |  y = f(x) for et   ∈ V}

Jeg forstå, at ker f = 0, men resten kan jeg ikke sætte sammen?
Vil nogen hjælpe med at forstå opgaven??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

I din notation gælder der, at

        dim(f(U)) + dim(ker(f)) = dim(U)

Da dim(ker(f)) = 0 , gælder der her, at dim(f(U)) = dim(U) .


Svar #2
12. januar 2015 af Niko83 (Slettet)

Er dim(U)=2 eller med 4????


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når C er organiseret som et vektorrum over sig selv som legeme (C,C) , har vektorrummet dimensionen 1. Vektorrummet (C2,C) har da dimensionen 2.


Skriv et svar til: LineæreAlgebra, Eksamensopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.