Matematik

forkortelse af brøk (faktorisering

14. januar 2015 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, ved I hvordan jeg kan forkorte disse brøk:

1)
\frac{4x^3-36x}{2x^2-12x+18}


2)

\frac{a^2+4a+4}{a^2-4}


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2015 af mathon

1)

          \frac{4x^3-36x}{2x^2-12x+18}=\frac{4x(x^2-3^2)}{2(x-3)^2}=\frac{2x(x+3)(x-3)}{(x-3)^2}=\frac{2x(x+3)}{x-3}\; \; \; \; x\neq 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2015 af mathon

2)

           \frac{a^2+4a+4}{a^2-2^2}=\frac{(a+2)^2}{(a+2)(a-2)}=\frac{a+2}{a-2}\; \; \; \; \; \; a\neq \pm 2


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. januar 2015 af mathon

     Det giver pote at kunne sine kvadratsætninger fra folkeskolen.


Svar #4
14. januar 2015 af Sneharusha (Slettet)

hvordan er (x2-32) lig med (x+3)(x-3)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2015 af UG124 (Slettet)

#4

(a + b) · (a - b) = a2 - b2


Skriv et svar til: forkortelse af brøk (faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.