Matematik

Bestem f'(x)

14. januar 2015 af GymC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået opgaven: 

En funktion f er givet ved f(x)=2x4+2x+5.

Bestem f'(x). 

Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal differentiere den dog


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Differentier funktionen ledvis, idet man benytter

        (a·xn)' = a·n·xn-1

hvor a og n er konstanter.


Svar #2
14. januar 2015 af GymC (Slettet)

Kan du sætte tal på? det forivrrer lidt.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

I et led som 2x4 er a = 2, og n = 4 . Du bliver nødt til at prøve selv.

Det er helt samme fremgangsmåde som i din tidligere tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1523820


Skriv et svar til: Bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.