Fysik

Udtryk for hastighed

15. januar 2015 af mettejensen12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp! Jeg skal isolere vf - hvordan gør jeg?

g·h+ 1/2·vo= g·hf + 1/2 *vf2


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2015 af mathon

               {v_{f}}^{2}=2gh_o+{v_{o}}^{2}-2gh_f

               v_{f}=\sqrt{2gh_o+{v_{o}}^{2}-2gh_f}}

               v_{f}=\sqrt{2g\! \left (h_o-h_f \right )+{v_{o}}^{2}}


Svar #2
15. januar 2015 af mettejensen12 (Slettet)

Det forstår jeg ikke særlig meget af


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2015 af Eksperimentalfysikeren

Træk g·hf fra på begge sider af lighedstegnet. Gang derefter med 2, uddrag kvadratroden og byt om på højre og venstre side.


Svar #4
15. januar 2015 af mettejensen12 (Slettet)

Er det her rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2015 af Eksperimentalfysikeren

Næsten. Du haret par skrivefejl. Den ene er, at det store kvadratrodstegn går hen over lighedstegnet.

Den anden er i sidste linie, hvor der står v2 i stedet for v02.


Skriv et svar til: Udtryk for hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.