Matematik

cirkelligning

17. januar 2015 af 321bj (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har problemer med at opstille den rigtige cirkelligning for min cirkel x2+8x+y2-2y = 47

jeg har fundet det rigtige centrum for cirklen men den forkerte radius,. i følge geogebra skal radius gerne blive 8 og jeg har fået den til √30

hvad har jeg forkert ?

min udregning er vedhæftet

Vedhæftet fil: gg.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2015 af Galo1s (Slettet)

Du skal bare benytte kvadratsætningerne direkte. Altså 

x^2+8x+y^2-2y=47 \iff

(x+4)^2-16+(y-1)^2-1=47 \iff

(x+4)^2+(y-1)^2=64=\sqrt{8}.

Dét, du gør forkert, er, at du lægger 16 og 1 til istedet for at trække dem fra. Man har jo, at 

x^2+8x=(x+4)^2-16,

ikke at

x^2+8x=(x+4)^2+16.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2015 af mathon

                        (x+4)^2+(y-1)^2=8^2


Svar #3
17. januar 2015 af 321bj (Slettet)

tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: cirkelligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.