Kemi

Aktuel stofmængdekoncentration

17. januar 2015 af minibs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har følgende oplysninger:

m(KClO3) = 5,00 g

V(H2O) = 25,00 mL

Opløsningens volumen V = 26 mL

- hvordan bestemmer jeg [K+] og [ClO3-]?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2015 af Heptan

Beregn først stofmængden af kaliumchlorat:

n(KClO_3)=\frac{m(KClO_3)}{M(KClO_3)}

hvor M(KClO3) er den molare masse.

KClO3 dissocierer fuldstændigt i vand og giver ionerne K+ og ClO3- i forholdet 1:1.

c(KClO_3)=[K^+]=[ClO_3^-]=\frac{n(KClO_3)}{V}

hvor c(KClO3) er den formelle koncentration. V er opløsningens volumen.


Skriv et svar til: Aktuel stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.