Matematik

vm og dm

17. januar 2015 af Penalhuset (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogle som kan svare mig på hvad værdimænge og definitionsmænge er ??

jeg vik gerne have det uddybbet mere en hvad andersen11 skrev.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Definitionsmængden Dm(f) for en funktion f(x) er mængden af de x, for hvilke funktionsudtrykket giver mening og kan beregnes.

Værdimængden Vm(f) for en funktion f(x) er mængden af funktionsværdier der gennemløbes, når x gennemløber definitionsmængden.


Svar #2
17. januar 2015 af Penalhuset (Slettet)

#1

tusind tak andersen11. Det var en rigtig god forklaringen.

fek.s funktionen f(x)=x^2 . vil du fortælle mig hvordan jeg regner dm(f) og vm(f) ud for?

dm(f) = R (men ikke 0)

vm(f) = ]0;uendelig] 

er det rigtigt og skal vm og dm skrives med stort?

men tusind tak for #1 jeg forstår det nogenlune.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dm(f) = R            (hele R, der er ingen problemer med  0)

Vm(f) = [0;∞[       (0 er med i Vn(f)).


Svar #4
17. januar 2015 af Penalhuset (Slettet)

#3

Hej igen andersen11.

hvordan laver du der uendelig tegn?

men jeg kan ikke lige se hvorfor 0 også må være med i dm(f) : må x godt være 0 ? tilsvarene med vm(f) må da y godt være 0 ?

desuden: andersen du skriver intervallet vm(f) = [0;uendelig[ hvorfor skal intervallet vende ud af. det står så forkert i mit svar.

og til sidst: så må det gælde for f(x) = x^n   hvor  vm(f) = R    og  dm(f) = [0;uendelig[        n tilhører R

men tusind tak for dine svar. de er meget forståelige


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er da ingen problemer med at udregne f(x) = x2 når x = 0 .

Da f(0) = 0 , er 0 ∈ Vm(f) .

Hvis n er et naturligt tal, og f(x) = xn , er Dm(f) = R , og Vm(f) = R , hvis n er ulige, og Vm(f) = [0;∞[ , hvis n er lige.

Hvis n = 0 , er f(x) konstanten 1.

Hvis n er et helt negativt tal og f(x) = xn , er Dm(f) = R\{0} , og Vm(f) = R\{0} , hvis n er ulige, og Vm(f) = R+ , hvis n er lige.

Benyt faciliteterne i Ω-boksen til at finde forskellige matematiske symboler.


Skriv et svar til: vm og dm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.