Matematik

Hjælp til differentialregning

18. januar 2015 af Juhusen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med 1c? :-) Hvordan griber jeg den an? 

Jeg kunne også godt bruge nogle hints til opgave 2c :-) 

Tak på forhånd! 

(Opgaverne er vedhæftet) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2015 af Whut (Slettet)

1c) Du kan bestemme p(x) = f(x), og benyt diskriminanten som en anvendelse for at bestemme ét skæringspunkt. Derfra kan du finde et c.

2c) Benyt tangentligningen y = g '(a)(x - a) + g(a), hvor (a, g(a)) er et røringspunkt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-01-18 kl. 02.21.31.png

I 2c) skal man løse ligningen    f '(x) = f '(-3)  og betragte løsninger, der er forskellige fra -3 .


Svar #3
18. januar 2015 af Juhusen (Slettet)

Tusinde tak for jeres svar :-) 

Er stadig ikke helt med på 2c, kan det forklares på en anden måde? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

2c) tangenten til grafen for g(x) i punktet (-3 , 1) har hældningskoefficienten f '(-3). For at finde en anden tangent til grafen for g(x), der er parallel med tangent i punktet (-3 , 1) skal man derfor løse ligningen

        f '(x) = f '(-3)

for at finde røringspunktets x-koordinat for den anden tangent.


Skriv et svar til: Hjælp til differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.