Matematik

Bestem arealet af det grå område

18. januar 2015 af Albas1 - Niveau: A-niveau

Hej!! Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave (vedhæftet)?

Grå område = rødt område på billedet.

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2015 af Heptan

a)

Arealet er givet ved

A = F(b) - F(a) = F(5) - F(0)

Disse funktionsværdier kan aflæses på figuren.

b)

Der gælder at F(x) er stamfunktion til f(x). Altså er f(x) differentialkvotient til F(x).

F'(4) = f(4)

som også aflæses.


Svar #2
18. januar 2015 af Albas1

Mange tak for svar! Jeg forstår ikke helt din forklaring til opg. a. Kan du evt., forklarer hvordan du kommer frem til det udtryk for arealet? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2015 af Heptan

Arealet under grafen for f(x) kan findes ved det bestemte integrale

A= \int_{a}^{b} f(x)\ {\mathrm{d} x} ={[F(x)]^b_a}=F(b)-F(a)


Svar #4
18. januar 2015 af Albas1

Ah, ok. Mange tak! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2015 af Heptan

Det var så lidt :)


Skriv et svar til: Bestem arealet af det grå område

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.