Matematik

Procenter

18. januar 2015 af Marianoerholt - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal have lavet en matematik aflevering til i morgen, men jeg kan bare ikke finde ud af en af opgaverne.. opgaven lyder:

En forretning ønsker at hæve priserne med 4%

1. Efter prisstigningen er prisen 456kr. Hvad var den gamle pris?

mener at der er en ligning, som man kan bruge, men kan bare ikke huske den >.<' 

lige meget hvad jeg gør, får jeg 337,76, men ved at svaret skal give 438,46

håber nogen kan hjælpe mig :)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2015 af mathon

Gamle pris
                      \left ( 456\; kr \right )\cdot 1,04^{-1}

ligning
                      Pgammel · 1,04 = 456

                      Pgammel = 456 / 1,04 = 456 · 1,04-1


Svar #2
18. januar 2015 af Marianoerholt

tusind tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2015 af Soeffi

#0

...lige meget hvad jeg gør, får jeg 337,76, men ved at svaret skal give 438,46...

Hvordan fik du 337,76?


Skriv et svar til: Procenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.