Matematik

Differentialregning

18. januar 2015 af mujjja (Slettet) - Niveau: B-niveau
Har regnet nogle opgaver håber de er rigtige :)

1. f(x)=3x'3-4vX , f'(x)= 9x'2-4*1/2vX
2. f(x)=4x'5-2x'2, f'(x) 20x'4-4x

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du med ' mener eksponentiering og med vX mener √x , ser det næsten rigtigt ud. Det første resultat skal skrives med en parentes omkring 2vX , og det kan reduceres lidt.

1. f(x) = 3x3 - 4·√x

2. f(x) = 4x5 - 2x2


Svar #2
18. januar 2015 af mujjja (Slettet)

Altså det der ' er opløftet til 2 eller 3 osv

Svar #3
18. januar 2015 af mujjja (Slettet)

Hvad sker der sår man skal finde f'(1) i de to opgaver ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man indsætter x = 1 i forskriften for f '(x) og beregner talværdien.


Svar #5
18. januar 2015 af mujjja (Slettet)

Ja så opgave 1giver 5+3?

Svar #6
18. januar 2015 af mujjja (Slettet)

3x'3= 9 ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt. Du skal indsætte x = 1 i forskriften for f '(x) . I den første opgave har man

        f '(x) = 9x2 - 2/√x

Indsæt nu x = 1.


Svar #8
18. januar 2015 af mujjja (Slettet)

9*1'2 rigtigt indtil videre??

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er jo kun det ene led. Prøv nu at regne færdig.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.