Matematik

Ekstrema (differentiering)

19. januar 2015 af yololol (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde ekstrema til denne funtion: f(x)=ln(x-4)*(2x-4)

Kan det passe at den differentielle funktion ser således ud?:((2x-8)*ln(x-4)+2x-4)/x-4

Det siger Wordmat - i så fald, ligner den ikke formlen 1/x som den burde være, da det er ln(x). Kan nogle forklare mig hvorfor ligningen ser sådan ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt, men man vil nok skrive det lidt mere reduceret. Benyt reglen for differentiation af et produkt.

        [ (2x-4)·ln(x-4) ]' = (2x-4)'·ln(x-4) + (2x-4)·[ln(x-4)]'

(den differentierede funktion)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2015 af Soeffi

#0

Jeg skal finde ekstrema til denne funtion: f(x)=ln(x-4)*(2x-4)

Er du sikker på at den er skrevet rigtigt op? Jeg tror ikke, at den har ekstrema.


Svar #3
19. januar 2015 af yololol (Slettet)

Mange tak Andersen11!

Ja den er rigtig nok. Hvad skal jeg så gøre i denne situation hvis den ikke har ekstrema Soeffi? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Når der ikke er nogen ekstrema, er det ikke muligt at finde ekstrema.


Skriv et svar til: Ekstrema (differentiering)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.