Matematik

Bestem højden i en trekant?

21. januar 2015 af AdamKo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg højden i denne trekant?

Jeg ved at siden AB er 10, hvis det kan bruges.

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2015 af Heptan

Brug arealformlen

T = ½ h * g

til at bestemme højden hc. Du skal først beregne arealet af trekanten, og det kan du gøre ved at bruge en anden højde, fx højden 6 med grundlinjen 8.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

I en retvinklet trekant ABC, hvor C er den rette vinkel, gælder der

        a·b = c·hc

Her kender man a = 6 , b = 8 , så trekanten er ensvinklet med en (3,4,5)-trekant, og c og hc kan let beregnes.


Skriv et svar til: Bestem højden i en trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.