Matematik

ekstrema i fjerdegradsfunktioner

21. januar 2015 af Brossmann94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et problem med en funktion jeg gerne vil finde ekstrema på, jeg har en funktion med forskriften.

f(x)=4x^4+x^3-3x^2+4x-3

Hvis jeg gerne vil ektrema for denne funktion ved jeg at jeg skal diferentiere funktionen og sætte lig nul.

0=16x^3+3x^2-6x+4

Men alle kan sætte ligningen ind i et program og få den udregnet for sig, men jeg tænkte på om man kunne finde frem til resultatet ved ganske almendelige regne regler?

Jeg ved efter brug af wordmat at resultatet er x=-0,905


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2015 af peter lind

Det kan man godt; men det er temmeligt besværligt, hører ikke hjemme i gymnasiet samt du kan komme ud for at skulle bruge komplekse tal i mellemregninger. Du kan se mere på http://da.wikipedia.org/wiki/Tredjegradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#0

Der er kun én reel rod i ligningen  f '(x) = 0 . Til 3 decimaler er det x = -0,906 , når der afrundes korrekt.


Skriv et svar til: ekstrema i fjerdegradsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.