Matematik

Hvordan bestemmer jeg x?

21. januar 2015 af Mouse456 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har følgende ligning, hvor jeg skal bestemme x, som er koordinatet til grafen (se billede).

Jeg har allerede opstillet ligningen, som skal bruges til at bestemme omkostninger (k). Men jeg skal nu bestemme punktet P på grafen, altså (x;0)

Ligningen er:

4x+5\sqrt{x^2-20x+109}=k

hvor k = omkostninger = 4x+5s

Og s = længden på diagonalen mellem P og A

Hvordan bestemmer jeg så x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2015 af peter lind

Flyt 4x over på den anden side og kvadrer ligningen. Du kommer til at gøre prøve bagefter, fordi kvadreringen kan medfører at du får nogle falske løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2015 af Heptan

Hvor er diagonalen mellem P og A?


Svar #3
21. januar 2015 af Mouse456 (Slettet)

#2

Det skal være afstanden mellem P og A, det er netop 4x


Svar #4
21. januar 2015 af Mouse456 (Slettet)

Har fundet svaret, hvilket passer meget godt :)


Skriv et svar til: Hvordan bestemmer jeg x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.