Matematik

Hjælp til opg. c

22. januar 2015 af SaraRashid (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder med en matematikopgave, som lyder således: 

For muslinger på havbunden i Arktis har man fundet sammenhørende værdier af muslingens alder og muslingeskallens længde som vist i tabellen.

Muslings alder (år)      0,9    2,0   6,0   6,9   9,9   10,7   14,0    15,9
Skallens længde (cm) 1,1   2,0   4,1   4,5   5,5   5,9       6,7      7,3

I en model antages det, at muslingeskallens længde som funktion af muslingens alder er en
funktion af typen L(t) = b ⋅ ta, (potensfunktion)
hvor L er skallens længde (målt i cm), og t er muslingens alder (målt i år).
a) Benyt tabellens data til at bestemme tallene a og b.
b) Benyt modellen til at bestemme længden af skallen for en musling, der er 24 år
gammel.

c) Bestem L' (24), og beskriv, hvad tallet fortæller om muslingesskallens vækst.

Jeg har fået følgende resultater i opg a og b:

a) a= 0.654787 og b= 1,23027

b) Længden af muslingen er 9,8.

c) ???

Håber nogen vil hjælpe med opgave c.

På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2015 af mathon

funktion af typen L(t) = b ⋅ ta ??


Svar #2
22. januar 2015 af SaraRashid (Slettet)

#1

funktion af typen L(t) = b ⋅ ta ??

Det er en potensfunktion, a kunne nemlig ikke opløftes på min computer. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

L'(t) = b * a * ta-1

L'(24) = 1,23027 * 0,654787 * 240,654787-1 = 0,269

Dette betyder, at en musling på 24 år vokser med en hastighed på 0,269 cm/år.


Svar #4
22. januar 2015 af SaraRashid (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Hjælp til opg. c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.