Matematik

Differentialregning

23. januar 2015 af MiniMax2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved f(x) = e2x - 3x

Bestem f'(x)

Jeg forstår ikke hvordan jeg bestemmer dette, når jeg ikke har oplyst punkter på en evt. graf.

Er der en der kan hjælpe :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2015 af SuneChr

Man kan godt differentiere en funktion uden kendskab til givne punkter, som tilhører grafen.
(e2x) ' = ( (ex) º (2x) ) '


Svar #2
23. januar 2015 af MiniMax2 (Slettet)

Vil du være sød at uddybe det mere beskrivende?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2015 af SuneChr

f (x)  er de to led, e2x og  (- 3x) som skal differentieres hver for sig.
(e2x) ' = 2e2x  hvor differentiationsreglen for sammensat funktion er benyttet,
(- 3x) ' = - 3
Alt i alt får vi
f ' (x) = 2e2x - 3


Svar #4
23. januar 2015 af MiniMax2 (Slettet)

Vi er enige om at man egentlig bare har gjort som reglerne for afledede funktioner ikk?


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. januar 2015 af SuneChr

Ja, der er benyttet differentiationsreglen for
sammensat funktion
og for
en flerleddet størrelse.


Svar #6
23. januar 2015 af MiniMax2 (Slettet)

Ok tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.