Fysik

Opgaver / beregning til databehandling Hjælp haster..

23. januar 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

På vedhæftet billede, ses mine måleresultater fra forsøg - "vands specifikke varmekapacitet". 

Jeg har spørgsmål til min databehandling. Er det rigtigt, hvad jeg gør?  

Jeg har prøvet at lave en graf også - med temp. i x- aksen og tilført energi på y-aksen, men jeg ved ikke, om min databehandling er forkert og derfor også grafen. 

Jeg håber inderligt på hjælp, på forhånd tusind tak. 


Svar #1
23. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Håber der nogle, der kan hjælpe. Det er meget vigtigt. På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Det ser rigtigt ud, men du mangler at beregne cvand.

PS:  Vand kan sagtens komme over 100C i fx en trykkoger, men ikke ved atmosfærisk tryk.


Svar #3
23. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

#2: Jeg skal udregne hældningskoffecienten a, hvordan udregner man a? Jeg skal nemlig bruge a til at beregne cvand. 

Er mine udregninger i tabellen ellers rigtige og grafen?

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. januar 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du har et liniens ligning stående ved siden af grafen. Her kan du se værdien af a.

Jeg kan ikke få øje på fejl i det, du har vist.


Svar #5
23. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Mange tak :) Kan det passe at a er 4830,6? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. januar 2015 af Eksperimentalfysikeren

Ja!


Svar #7
23. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Tusind tak :)


Svar #8
23. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Nu er jeg igangang med at beregne cvand.. Jeg ved at a er 4830,6 / mvand .. bliver lidt i tvivl mht mvand, da i det i forsøget blev målt til 1 kg, så ved ikke om jeg skal skrive det i gram, når jeg beregner. 

På forhånd mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du kan både benytte g og kg, du skal blot huske at regne med enheder hele vejen igennem. I dag er det mest almindeligt at benytte kg i fysikken. Tidligere var det g, og det benyttes somme tider i andre fag end fysik.

Husk iøvrigt at få enheder med på værdien af a.


Svar #10
23. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

4830/1 eller 4830,6/1000 

Jeg ved ikke vilken præix jeg skal bruge til dem begge..

Kan du forklarer det - #9


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. januar 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du har energi i J som funktion af temperatur i ºC. Derfor har a enheden J/ºC: a = 4830,1 J/ºC.


Svar #12
24. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Ja, det er selvfølgelig rigtigt. Min fejl.

Nu tænker har jeg prøvet at beregne cvand:

4830,6J/ºC/1000 = 4,8036 J/ºC

Jeg må gøre noget forkert, synes ikke selv det ser rigtigt ud. Er der nogle, der vil forklarer mig, hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Massen af vandet er, som du skriver i #8, lig med 1 kg. Man får så enheden for cvand i J/(kg·K) .


Svar #14
24. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

4830,6J/ºC/1kg = 4803,6 J/ºC Er de rigtigt? Jeg forstår ikke helt, hvad du mener eller, hvordan jeg skal beregne den.


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

cvand er den specifikke varmefylde for vand. Du dividerer med massen mvand = 1kg så resultatet for cvand får enheden J/(kg·K) .

Du har smidt enhedsdelen (kg)-1 ud i dit resultat. Og så har du byttet om på et par cifre i dit resultat. 30 -- 03 .


Svar #16
24. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

cvand er den specifikke varmefylde for vand. Dvs  4830,6J/ºC/1kg = 4830,6 J/(kg*K). ? 

Undskyld, jeg ved jeg er irreterende, men jeg bliver nødt til at være ærlig og sige, at, hvis jeg får det forklaret trin for trin (skåret ud i pap) forstår jeg det meget bedre. Selvfølgelig, hvis du har overskud på denne tid af natten.


Brugbart svar (0)

Svar #17
24. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja. Hvad forstår du ikke ved det resultat?


Svar #18
24. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Så udregningenog resultater er i sig selv rigtig? 

I så fald forstår jeg ikke J(kg*K) hvad der menes og hvorfor der pludselig skal være et gange-tegn


Brugbart svar (0)

Svar #19
24. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#18

Talværdien er kun en del af resultatet. Det er vigtigt at enheden også er korrekt.

Enheden for specifik varmefylde er J/(kg·K) = J/kg/K .

Der er et gangetegn, fordi enheden J skal divideres med enheden (kg·K) .


Svar #20
24. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

#19 Mange tak for forklaringen.

Dvs resultatet skal skrives sådan 4830,6J/ºC/1kg = 4830,6 J/kg/K.  

Men er min udregning rigtig, eller mangler jeg noget?. 


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.