Matematik

Matematik opgave tangent

23. januar 2015 af Karare - Niveau: C-niveau

Hej Håber i kan hjælpe mig med den her opgave. jeg har seriøst svært ved opgaven og det er ikke noget jeg siger..Mener det jeg har bruge for jeres hjælp tak på forhånd ... 

Det er opgave 682

Vedhæftet fil: mat 22.jpg

Svar #1
23. januar 2015 af Karare

Venner jeg har seriøst bruge for hjælp.. tak påforhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2015 af AMelev

a)
Brug formlen for afstand fra punkt til linje til at bestemme afstanden fra C til m. Denne afstand er radius, da m er tangent til cirklen. 
Indsæt så i cirklens ligning.

b) 
Jeg kalder linjen 2x + 3y = 18 for n. Da n er tangent til cirklen i P(3,4), vil linjen k, der står vinkelret på n i P, gå gennem centrum C(x0,y0).
Bestem en ligning for k.
Når du har den, kan du bestemme koordinaterne til C og derefter radius.
Da både P og Q(10,2) ligger på cirklen, ved du, at |PC|= |QC|2 = r2, og yderligere ved du også, at Cs koordinater skal opfylde ligningen for k. Dermed har du to ligninger med 2 ubekendte x0 og y0. Dem løser du og betemmer efterfølgende r, hvorefter du indsætter i cirklens ligning.


Skriv et svar til: Matematik opgave tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.