Matematik

Hvem er min HERO?!! <3

23. januar 2015 af Aadel (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle..

En matematik opgave der har provokeret mig i 4 dage, uden at kunne finde en løsning til det. Jeg kunne regne a og b ud, men c'eren kkunne jeg ikke finde ud af..

Opgaven lyder:

En person træner på en maskine i et fitnesscenter. Grafen viser, hvordan personen øger træningseffekten i løbet af træningseffekten i løbet af træningen. Træningseffekten, målt i kcal/minut, kan beskrives ved formlen f(x):=20*(1-^(−x))+0.5*x  hvor x er måli i minutter.
 

a) Bestem træningseffekten til tidpunktet x=5.0 minutter.

b) Beregn personens samlede energiforbrug i løbet af de første 10 minutters træning.

c) Hvor mange minutter skal personen i alt træne, for at det samelde energiforbug bliver 300 kcal?

Tusind tak på forhånd.. ^_^


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2015 af Toonwire

Hejsa :)

Inden jeg bevæger mig alt for meget ind i opgaven, kan du så ikke lige checke din formel om den er rigtigt skrevet op? Som du har opgivet den står der:

f(x)=20\cdot (1-^{-x})+0.5x

Parentesen i første led giver ikke megen mening for mig, desværre. Selv hvis minustegnet efter 1-tallet er en slåfejl fås 1^n hvilket bare er 1. Dvs der i så fald vil stå:

f(x)=20 \cdot 1+0.5x = 20+0.5x

Er dette rigtigt forstået? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det ser ud til at være Opg 11 i dette eksamenssæt

http://uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130531%20hfe131%20MAT_B%2031052013%20E94A.pdf

Træningseffekten er der beskrevet ved funktionen

        f(x) = 20·(1 - e-x) + 0,5·x

I a) skal man beregne f(5)

I b) skal man beregne

        E = 010 f(x) dx

og i c) skal man løse denne ligning i t:

        300 = 0t f(x) dx


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2015 af 123434 (Slettet)

a)

f(5)=20*(1-e-5)+0,5*5=25

b)

t=10

E=∫100 20*(1-et)+0,5x=25


Skriv et svar til: Hvem er min HERO?!! <3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.