Matematik

Differentialregning

24. januar 2015 af Juliane27 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvordan differentierer jeg;

f = 4 √x - 0,5x^2

Jeg ved den afledte funktion af kvadratroden er 1/2√x ..

Men jeg kan ikke komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2015 af mathon

Jeg ved, at den afledte funktion af kvadratroden er \small \frac{1}{2\sqrt{x}}.
Den afledte af \small 4\cdot \sqrt{x} må så være \small \small 4\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}=\frac{4}{2\sqrt{x}}=\mathbf{\color{Red} \frac{2}{\sqrt{x}}}\; \; \; \; \; x>0


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2015 af mathon

                \small f{\, }'(x)=\frac{2}{\sqrt{x}}+x


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.