Matematik

Pythagoras i anvendelse

30. januar 2015 af UG124 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Er der nogle som kan hjælpe mig med opgave 1 b. ?

Jeg fik opgave 1 a. til:

60^2 + 40^2 = l^2        (l = linjen)

3600 + 1600 = l^2

5200 = l^2 

√5200 = √l^2 = l

l ≈72,11 m

Vedhæftet fil: opgave 1.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

1 b) Beregn den samlede længde af de to kateter.


Svar #2
30. januar 2015 af UG124 (Slettet)

#1

20 + 40 + 40 = 60 + 40 = 100 m ?

Tak for hjælpen andersen11.


Svar #3
30. januar 2015 af UG124 (Slettet)

Hej igen andersen11

Jeg er i tvivl om næste opgave er regnet korrekt. Vil du gerne bekræfte det?

100^2 + 50^2 = l^2 

10000 + 2500 = l^2

12500 = l^2

l =√12500 = 111,80 m

er det rigtigt?

Vedhæftet fil:opgave 2.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det ser rigtigt ud


Svar #5
30. januar 2015 af UG124 (Slettet)

#4

Tak andersen.

God weekend.


Skriv et svar til: Pythagoras i anvendelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.