Matematik

Bestem en funktionsforskrift for parablen

31. januar 2015 af Ziziii (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en parabel der skærer x-aksen ved (-1,0) og (3,0), plus så rammer den også punkt (-3,4).

Jeg er lidt forvirret over hvordan funktionsforskriften skal se ud for denne parabel. jeg ved i hvertfald at andengradsligningen ser således ud:

ax2 + bx + c = 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Polynomiet har rødderne -1 og 3, så det har forskriften

        p(x) = a · (x + 1) · (x - 3)

Benyt oplysningen p(-3) = 4 til at bestemme a, og gang så polynomiet ud til sidst.


Skriv et svar til: Bestem en funktionsforskrift for parablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.