Matematik

Gennemsnitshastighed

03. februar 2015 af berfin1905 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Nogen som kan vise mig mellemregning til denne her opgave

800 millioner kun på 21 dage

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

800 millioner af hvilken enhed?

I den anden tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1569159 skriver du 800 millioner km på 211 . Prøv at formulere opgaven mere præcist.


Svar #2
03. februar 2015 af berfin1905 (Slettet)

Nogen som kan hvis mig mellemregning til denne her opgave

Find gennemsnitshastigheden i km/t når en satellit bevæger sig 800 millioner km på 211 dage

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2015 af Therk

Husk at der går 24 timer på en dag. Dvs satellitten har brugt

(211{\color{red}\text{ dage}})\cdot (24 \text{ t} / {\color{red}\text{dage}}) = 211\cdot 24 \text{ t}

på rejsen. Med det er du næsten i land, fordi nu har du de korrekte enheder og du kan nu indsætte de respektive tal i en brøk så enheden km/t passer.

\frac{\ldots \text{km}}{\ldots \text{t}} = \frac{\ldots}{\ldots} \frac{\text{km}}{\text t}

(Nej, vi kan ikke vise dig mellemregningerne, fordi så ville vi løse opgaven for dig!)


Skriv et svar til: Gennemsnitshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.