Matematik

Vinklen

03. februar 2015 af jihudsif (Slettet) - Niveau: A-niveau
Skal jeg bruge cosinus- og sinusrelationer eller noget helt tredje?

Hvordan udregner man vinklen v? Med hvilken formel?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2015 af SuneChr

Man kender begge kateter i en retvinklet trekant, så tangens er et godt bud.


Svar #2
03. februar 2015 af jihudsif (Slettet)

Men skal jeg så bruge tallene 7.5 fra den ene katete og 12.5 fra den anden katete? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2015 af SuneChr

Nej. Den ene er 5 og den anden 30.
tan v = ? / ?


Svar #4
03. februar 2015 af jihudsif (Slettet)

hmm, hvor får du 5 fra og hvorfor 30? 


Svar #5
03. februar 2015 af jihudsif (Slettet)

tan(V)=mod katete/hosliggende katete


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2015 af SuneChr

SP 0302150121.PNG

Vedhæftet fil:SP 0302150121.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den ene katete er (25-15)/2 = 5 .


Svar #8
03. februar 2015 af jihudsif (Slettet)

Så vi får:

tan v = 30/5 = 6

InvTan = (6) = 80.53 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2015 af SuneChr

# 8
Nej.
tan v = 5/30 = 1/6
Hvis du kigger på tegningen, som er forholdstro, kan v ikke ligge i nærheden af 90º
Du skriver selv, i # 5 , det rigtige forhold.


Skriv et svar til: Vinklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.