Matematik

ligning

03. februar 2015 af caballo (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe

Vedhæftet fil: opgave-4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2015 af Soeffi

.

Den indskrevne cirkel har centrum i skæringspunktet for vinkelhalveringslinjerne. Radius er afstanden fra dette punkt til en linje.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. februar 2015 af mathon

Mængden af indre punkter i samme afstand fra l og m
bestemmes af:
                             \frac{12x-5y+112}{13}=\frac{3x+4y}{5}
dvs vinkelhalveringslinjen:
                             -3x+11y=80

Mængden af indre punkter i samme afstand fra l og n
bestemmes af:

                             -\frac{\left (15x+8y-126} {17}\right )=\frac{3x+4y}{5}

dvs vinkelhalveringslinjen:
                             7x+6y=35

Centrum for trekantens indskrevne cirkel er skæringspunktet mellem de to vinkelhalveringslinjer
dvs
løsning af ligningssystemet:
                                                      \begin{Bmatrix} -3x+11y=80\\ 7x+6y=35 \end{Bmatrix}

                                                             C\left (x,y \right )=\left (-1,7 \right )

Radius beregnes som den vinkelrette afstand til en af linjerne:

                                                     r=\frac{\left |3\cdot \left (-1 \right )+4\cdot 7 \right |}{5}=\frac{25}{5}=5

Trekantens indskrevne cirkel
har ligningen:
                                                     \left (x+1 \right )^2+\left ( y-7 \right )^2=5^2


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2015 af Soeffi

#2

Mængden af indre punkter i samme afstand fra l og m bestemmes af:

\frac{12x-5y+112}{13}=\frac{3x+4y}{5}

Hvordan hæver du numerisktegnene?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2015 af mathon

Ved skitsereing af ligningernes tilhørende rette linjer indses, at trekantens indre punkter
ligger i linjen 15x + 8y -126 = 0's
negative halvplan, hvorfor -(15x + 8y -126) er positiv som de to andre afstande.


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. februar 2015 af Soeffi

#4

Ved skitsereing af ligningernes tilhørende rette linjer indses, at trekantens indre punkter ligger i linjen 15x + 8y -126 = 0's negative halvplan, hvorfor -(15x + 8y -126) er positiv som de to andre afstande.

Kan man sige, at hvis prikproduktet af normalvektorerne for de to linjer er positivt, skal man sætte et minustegn foran udtrykket på den ene side af lighedstegnet og ellers bare hæve numerisktegnene?


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. februar 2015 af mathon

Nej.
          En ret linje i planen deler planens punkter op i to halvplaner. Per difinition kaldes den halvplan, som
          normalvektoren afsat ud fra et punkt på linjen peger ind i, for positiv.


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. februar 2015 af Soeffi

#6

Nej.
          En ret linje i planen deler planens punkter op i to halvplaner. Per difinition kaldes den halvplan, som
          normalvektoren afsat ud fra et punkt på linjen peger ind i, for positiv.

Det kan jeg godt se.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. juli 2015 af Soeffi

CAS konstruktion med graf- og geometriværktøj. Af radius = 5 og centrum = (-1,7) følger det (som nævnt ovenfor), at cirklens ligning er (x+1)2+(y-7)2=52.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.