Matematik

Negativt tal i diskriminantformlen

03. februar 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er pludselig blevet i tvivl, om jeg skal anbringe et negativt tal i parentes på b's plads i diskriminantformlen?

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Diskriminanten for et 2.-gradspolynomium p(x) = ax2 + bx + c er

        d = b2 - 4ac .

Da b2 altid er ikke-negativt, kan man for dette led ignorere fortegnet for b . Formelt bør man sætte parentes omkring b's talværdi, hvis denne er negativ.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2015 af mathon

                                          b2 = (-b)2


Svar #3
03. februar 2015 af Arccossintan (Slettet)

Ok, mange tak for hjælpen begge to!


Svar #4
03. februar 2015 af Arccossintan (Slettet)

Lige et spørgsmål mere: Hvis et andensgradspolynomium kun har en løsning, hvilken af følgende formler skal man så benytte for at finde x?:

\frac{-b+\sqrt{D}}{2*a} 

\frac{-b-\sqrt{D}}{2*a}


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Da D = 0 , vil begge udtryk give den samme værdi for dobbeltroden, nemlig -b/(2a) .


Svar #6
03. februar 2015 af Arccossintan (Slettet)

Nå ja, selvfølgelig. Igen tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Negativt tal i diskriminantformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.