Matematik

Potensfunktion - eksponentielfunktion

03. februar 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er forskellen på en eksponentielfunktion og en potensfunktion? JEg ved, at en eksponentiel funktion er når der sker en procentvis stigning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2015 af Stats

Formerne:

Eksponentialfunktion:
f(x) = ax

Potensfunktion:
f(x) = xa

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2015 af Stats

eksponential funktionen

a = (1 + r), hvor r er procentvis stigning

Potensfunktionen

xa , hvor \underbrace{x\cdot x \cdot x \cdots x}_{a \ gange}

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Normalt vil man også tillade en skalafaktor b:

Eksponentialfunktion:   f(x) = b · ax  , a > 0 , x ∈ R

Potensfunktion:            f(x) = b · xa , x > 0 , a ∈ R .

Eksponentialfunktion: fast ændring Δx i x giver fast relativ ændring ry i y, ry = aΔx - 1 .

Potensfunktion:  fast relativ ændring rx i x giver fast relativ ændring ry i y:  ry = (1+rx)a - 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2015 af Juhusen (Slettet)

Udvikler sig eksponentielt = vokser eller falder med en fast % 

Potens= hvis x vokser med en bestemt procent, vokser y med en anden bestemt procent 


Skriv et svar til: Potensfunktion - eksponentielfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.