Fysik

Densitet

04. februar 2015 af mikkelapel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, står fast i en fysikopgave som jeg ikke kan komme videre fra.

Den lyder sådan her: Beregn densiteten af vanddamp ved trykket 1 atm og temperaturen?

Og hvad stpr atm for?

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

atm er en forkortelse for trykenheden "atmosfære"


Svar #2
04. februar 2015 af mikkelapel (Slettet)

Takker, men er usikker på hvilken formel det er, der skal bruges?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt idealgasligningen

        \frac{PV}{T}=nR

hvor n er antallet af mol H2O .


Svar #4
04. februar 2015 af mikkelapel (Slettet)

Super tak, det hjalp 


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. februar 2015 af mathon

       1\; atm=101325\; Pa


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. februar 2015 af mathon

                  p\cdot V=n\cdot R\cdot T

                  p\cdot V=\frac{m}{M}\cdot R\cdot T

                  p=\frac{m}{V}\cdot \frac{R\cdot T}{M}

                  p=\varrho \cdot \frac{R\cdot T}{M}

                  \varrho =\frac{p\cdot M}{R\cdot T}


Skriv et svar til: Densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.