Matematik

lineær regression angive et minimum

05. februar 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe mig med den vedhæftede fil.. det er bare i forhold til, hvordan man kan finde ud af hvornår kvadratsummen er mindst uden at gøre brug af sætning 1... (altså hvor man selv beregner det)

Vedhæftet fil: Dok2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2015 af Keal (Slettet)

Hvad er sætning 1?

De værdier for a og b der minimerer kvadratsummen S opfylder

          \small \begin{align*} \frac{\partial S}{\partial a} = 0\\[6pt] \frac{\partial S}{\partial b} = 0 \end{align*}


Svar #2
05. februar 2015 af Ellapigen (Slettet)

jeg kan lige sende hele filen..

Vedhæftet fil:lineaer-regression2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2015 af Keal (Slettet)

OK, du kan bestemme værdierne for a og b ved at løse ligningssystemet i #1.


Svar #4
05. februar 2015 af Ellapigen (Slettet)

ja, men jeg vil gerne bruge den med

-b/2a (ift. andengradspolynomium) men synes bare ikke den går op..


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er jo direkte vist i dit vedlagte dokument. For minimum har man

        a = (2·∑ (xi - <x>)·(yi - <y>)) / (2·∑ (xi - <x>)2)

og forkort med 2.


Skriv et svar til: lineær regression angive et minimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.