Kemi

Afstemning af reaktion

08. februar 2015 af zalamander (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der kan forklare mig hvorfor reaktionen CH_3CH_2CH_2OH (aq)+Cr_2O_7^{2-}\rightarrow CH_3CH_2COOH(aq)+Cr^{3+}(aq) afstemmes til 3CH_3CH_2CH_2OH (aq)+2Cr_2O_7^{2-}+16H^+\rightarrow 3CH_3CH_2COOH(aq)+4Cr^{3+}(aq)? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2015 af Soeffi

Du har i sur opløsning følgende reaktion med oxidationstal...

-\overset{+1}{C}H_{2}OH+\overset{+6}{Cr}_{2}O_{7}^{2-}\rightarrow -\overset{+3}{C}OOH+\overset{+3}{C}r^{3+}

Hvad er opgang og nedgang for oxidationstal?


Svar #2
08. februar 2015 af zalamander (Slettet)

Men hvorfor er det kun dem du kigger på og ikke det hele? 


Svar #3
08. februar 2015 af zalamander (Slettet)

Er det fordi CH3CH2 er på begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2015 af Soeffi

#2

Men hvorfor er det kun dem du kigger på og ikke det hele? 

Der er kun et C, som reagerer.


Svar #5
08. februar 2015 af zalamander (Slettet)

Jeg forstår virkelig ikke kemi.. :( 


Svar #6
08. februar 2015 af zalamander (Slettet)

Er grundelementerne så dem du har skrevet her?

#1

Du har i sur opløsning følgende reaktion med oxidationstal...

-\overset{+1}{C}H_{2}OH+\overset{+6}{Cr}_{2}O_{7}^{2-}\rightarrow -\overset{+3}{C}OOH+\overset{+3}{C}r^{3+}

Hvad er opgang og nedgang for oxidationstal?

Jeg forstår ikk hvad ud mener med opgang og nedgang.. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. februar 2015 af LubDub (Slettet)

#1 er forkert

Oxidationstal          -1                     +6                              +3                    +3
                           R-CH2OH     +     Cr2O72-      ----->      R-COOH     +      Cr3+   hvor R = CH3CH2



Det er også forkert at sige, at der kun er ét C, der reagerer. Man kan i stedet sige, at der kan ses bort fra de ofte lange sidekæder, da de ikke omdannes/oxideres og er det samme på begge sider af reaktionspilen


Svar #8
08. februar 2015 af zalamander (Slettet)

Jeg kunne heller ikke forstå hvordan der var 7 før og 6 efter.. 

Men er det så C er stiger med 4 og Cr der falder med 3? Og hvad så med H+? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. februar 2015 af Soeffi

#1

Du har i sur opløsning følgende reaktion med oxidationstal...

-\overset{undskyld:-1}{C}H_{2}OH+\overset{+6}{Cr}_{2}O_{7}^{2-}\rightarrow -\overset{+3}{C}OOH+\overset{+3}{C}r^{3+}

#8 Det er rigtigt: opgange lig 4 og nedgang lig 3. Du skal afstemme opgang og nedgang:

3R-\overset{-1}{C}H_{2}OH+2\overset{+6}{Cr}_{2}O_{7}^{2-}\rightarrow 3R-\overset{+3}{C}OOH+4\overset{+3}{C}r^{3+}

idet man husker, at der er 2 Cr i dichromat. Afstem ladning med H+.


Svar #10
08. februar 2015 af zalamander (Slettet)

Hvordan gør jeg det? Hvad skal jeg kigge på? 

OT(H)=+1

OT(O)=-2

og så skriver du at OT(C)=-1 og OT(Cr)=+3

Og på den anden side OT(C)=+3 OT(Cr)=+3

Og det ville så være at C (ox) +4 og Cr (red) -3 ?? Jeg har aldrig rigtig lært det her kemi og redoxreaktioner, hvad det end er.. Jeg ved godt at jeg skal afstemme H+ fordi det er en sur opløsning og jeg skal finde ladningsbevarelse, men jeg ved ikke hvordan jeg gør eller hvordan jeg skal skrive hele opgaven op.. :( 


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. februar 2015 af Heptan

3CH_3CH_2CH_2OH (aq)+2Cr_2O_7^{2-}+16H^+\rightarrow 3CH_3CH_2COOH(aq)+4Cr^{3+}(aq)

Reaktionen er ikke afstemt, der mangler 11 H2O på højre side (stofbevarelse).


Skriv et svar til: Afstemning af reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.