Matematik

Ligning!

11. februar 2015 af Directionerftw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ikke sikker på om jeg er på rette spor med følgende ligning!

Det ville være fedt hvis en af jer kunne hjælpe med den :)

"Isoler y i ligning: -15x + 5y - 45 = 0"

Indtil videre har jeg: 

-15x - 5y = 45

-5y = 60


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2015 af Eksperimentalfysikeren

Det sidste trin er ikke rigtigt. Du kan ikke lægge de 15 sammen med de 45, da der er tale om 15x og 45. Det er rigtigt, at du skal lægge 15x til på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2015 af peter lind

Den sidste linje er forkert.

Fra den foregående. Flyt de -15x over på højre side af ligningen

Divider resultatet med -5


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2015 af Stats

...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2015 af mathon

Isoler y i ligning:   -15x + 5y - 45 = 0       divider med 5

                             -3x + y - 9 = 0

                              y = 3x + 9


Skriv et svar til: Ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.