Matematik

bestemme k i polynomiet

13. februar 2015 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven er vedhæftet.

Jeg skal bestemme k. Det jeg har gjort er at sætte p(x) = 0 og indsættet -2 på x'ets plads og derefter isoleret k. Jeg fik k til at være -1. Jeg vil lige være sikker på om det er rigtigt

Vedhæftet fil: Udklip 4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Udklip 4.PNG

At -2 er en rod i polynomiet p(x) betyder, at p(-2) = 0 . Din løsning for k er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2015 af SuneChr

En TIVOLI farvesymfoni:
SP1302150200.PNG
 

Vedhæftet fil:SP1302150200.PNG

Svar #3
14. februar 2015 af hansen1921 (Slettet)

#1 

Hvordan skal jeg så løse opgaven?.

i min udregning har jeg sat -2 ind på x'ets plads og sat ligningen lig med 0. 

Hvilken anden metode er det jeg skal anvende 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Som anført i #1 er din løsning korrekt. Læs dog svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2015 af SuneChr

# 3
Du har, som nævnt i # 4, gjort det helt rigtigt.
Det har ikke været min hensigt, med # 2, at bringe din fremgangsmåde eller resultat i tvivl.
# 2 skal forstås sådan, at for k, med de nævnte værdier, vil polynomiernes grafer se sådan ud i intervallet
x ∈ [- 2,5 ; - 1,5] . Du vil da straks se, at den lilla graf, svarende til k = - 1 , løber gennem (- 2 ; 0) og dermed
p (- 2) = 0  ∧  k = - 1.
Beklager den utilsigtede forvirring det (måske) har medført.


Skriv et svar til: bestemme k i polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.