Matematik

Hjælp til at finde den reciprokke værdi

14. februar 2015 af MariaJ3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP.

Er der nogen der ved hvordan jeg finder den reciprokke værdi af 1 · 10-30 ? Og ikke mindst hvordan jeg skriver tallet op på en hensigtsmæssig måde?

Er det egentlig blot: 1 / (1 · 10-30)?

Eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2015 af LubDub (Slettet)

     1 / (1•10-30) = 1•1030


Svar #2
14. februar 2015 af MariaJ3 (Slettet)

Tak, så den reciprokke værdi af 1 · 10-30 er bare 1 · 1030 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2015 af LubDub (Slettet)

      ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2015 af Soeffi

Du kan nøjes med at skrive 10-30 for det ændrer ikke et tal, at man ganger det med 1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2015 af SuneChr

Man har også
\frac{1}{1\cdot 10^{-30}}=\left ( 1\cdot 10^{-30} \right )^{-1}=1^{-1}\cdot \left ( 10^{-30} \right )^{-1}=\frac{1}{1}\cdot 10^{(-30)\cdot (-1)}=1\cdot 10^{30}

=\, 10^{30}
eller
\frac{1}{10^{-30}}=\frac{1}{10^{-30}}\cdot \frac{10^{30}}{10^{30}}=\frac{10^{30}}{10^{0}}=\frac{10^{30}}{1}

 


Skriv et svar til: Hjælp til at finde den reciprokke værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.