Matematik

Reduktion

14. februar 2015 af sc1997 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej 

er der nogen som kan hjæple mig med denne opgave?

opgaven lyder sådan:

1Reducér først nedenstående udtryk. 5x - (3x - 7y) - (3y + 4x) - (6x + y) + x

2)find derefter værdien af det reducerede udtryk, når x = 4 og y = 1  

håber nogen kan hælpe med begge spørgesmål. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2015 af SuneChr

Minusparenteserne hæves ved at skifte fortegn på begge led inde i parenteserne.
Indsæt derefter værdierne for x og y i det reducerede udtryk.


Svar #2
14. februar 2015 af sc1997 (Slettet)

forstår det ikke, kan du vise mig det. Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2015 af SuneChr

1) Reducér først nedenstående udtryk. 5x - (3x - 7y) - (3y + 4x) - (6x + y) + x
1) Reducér først nedenstående udtryk. 5x - 3x + 7y - 3y - 4x - 6x - y + x
Hvor mange x'er og hvor mange y'er?

2)find derefter værdien af det reducerede udtryk, når x = 4 og y = 1  


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.