Fysik

hvilken formler skal jeg bruge?

15. februar 2015 af eliat (Slettet) - Niveau: B-niveau

en volleyboldspiller hopper 45 cm lodret op.

med hvilken fart sætter volleyboldspilleren fra gulvet begrund svaret ?

skal man ikke bruge Epot = m * g *h 

men i min tilfælde har vi ikke massen eller den potentielle energi


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2015 af peter lind

Du skal bruge energibevarelse altså også den formel du nævner. Den kinetiske energi er også proportional med massen, så den går ud af beregningernne


Svar #2
15. februar 2015 af eliat (Slettet)

peter lind .. jeg kan stadig ikke komme videre for at benytte e kinetisk mangler jeg hastigheden og massen


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2015 af peter lind

Det er hastigheden, du skal finde, så det er ikek så mærkeligt at du ikke har den. Massen går som nævnt ud af beregningerne.

Energi ved jordoverflade.

Epot = 0, Ekin = ½mv2.

Etotal = Epot+Ekin = ½mv2

Energi ved toppen af springet

Epot = m*g*h,  Ekin = 0

Etotal = m*g*h

Brug nu at energien er bevaret


Svar #4
15. februar 2015 af eliat (Slettet)

jeg kan stadig ikke gå igang :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2015 af peter lind

E ved jord ½m*v2

E ved toppen af springet  m*g*h

Energien er bevaret, så de er lige store


Svar #6
16. februar 2015 af eliat (Slettet)

jeg ved stadig ikke hvordan det skal beregnes .. jeg ved godt jeg lyder til at være dum, men jeg kan seriøs ikke klar den ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2015 af peter lind

Fra #5

½m*v2=mgh


Skriv et svar til: hvilken formler skal jeg bruge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.