Matematik

Reducer brøker

18. februar 2015 af Anonymepiger (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan regner man denne her opgave ud?

\frac{x^{2}-9^{1}}{x^{2}+6x+9^{1}}


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2015 af PeterValberg

Kvadratsætninger er "nøglen" :-)

\frac{x^2-9}{x^2+6x+9}=\frac{x^2-3^2}{x^2+6x+9}=\frac{(x+3)(x-3)}{(x+3)(x+3)}

forkort brøken

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
18. februar 2015 af Anonymepiger (Slettet)

Har fundet ud af det der. Men hvordan kommer man videre derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2015 af PeterValberg

Forkort brøken mest muligt, - i dette tilfælde kan brøken forkortes med (x+3)

\frac{{\color{Red} (x+3)}(x-3)}{{\color{Red} (x+3)}(x+3)}=\frac{x-3}{x+3}

hvilket er facit

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducer brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.