Matematik

hvordan finder jeg a?

21. februar 2015 af ranimukerji (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg er gået i stå med denne opgave(vedhæftet).

I delogave a, kender jeg to rødder r1=0 og r2=1280. Jeg ved, at jeg så kan bruge følgende formel til at finde a.

y=a(x-r1)(x-r2) 

Men jeg kan jo ikke isolere a, før jeg kender y og x. Hvordan finder jeg a??

Vedhæftet fil: Opgave 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der må være en oplysning mere.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2015 af mathon

Du har
                           y=ax^2+bx+220

                                 \frac{-b}{2a}=640                                  toppunktets førstekoordinat         

                                 c-a\cdot \left ( \frac{-b}{2a} \right )^2=80               toppunktets andenkoordinat
hvoraf
                                220-a\cdot 640^2=80

                         

            


Svar #3
21. februar 2015 af ranimukerji (Slettet)

Kunne man ikke også bruge denne her formel til at finde a?

y=a(x-r1)(x-r2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2015 af mathon

nej
          det er jo andengradspolynomiets faktorisereing ud fra rødder.

          Det aktuelle andengradspolynomium har ingen rødder, da hele parablen ligger i 1. kvadrant.


Skriv et svar til: hvordan finder jeg a?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.