Matematik

afstand og vinkel....

21. februar 2015 af ryaan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder med den her opave og kan ikke komme videre med den forsåtr ikke hvordan jeg skal gribe den an så håber på hjælp så jeg kan starte.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2015 af mathon

a)
      Den lodrette afstand fra sæde til gulv:

                                                h=\sqrt{50^2-15^2}


Svar #2
21. februar 2015 af ryaan (Slettet)

hvor har du 15 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2015 af mathon

b) 
          Hvad ved du om cosinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2015 af mathon

c)
         Hvordan beregner man en vinkel i en trekant, når alle tre sider er kendt?

      


Svar #5
21. februar 2015 af ryaan (Slettet)

en trekant med en vinkel på 90 grader?


Svar #6
21. februar 2015 af ryaan (Slettet)

eller cosA=b/c


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2015 af mathon

#6
        bruges den
        har du
                          \cos(v)=\frac{15}{50}=0{,}30


Svar #8
21. februar 2015 af ryaan (Slettet)

Altså i b, der skal jeg sige cos(v)=15/50 ikke? men hvad siger formlen? cos(v)=b/c er det den du bruger?


Svar #9
21. februar 2015 af ryaan (Slettet)

Hvad med c er ikke helt med? b det den med cos(v)=15/50 hvad med c?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. februar 2015 af mathon

c)
            Brug cosinus-relationen.


Svar #11
21. februar 2015 af ryaan (Slettet)

Hvilke af dem?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. februar 2015 af mathon

    Brug cosinus-relationen på vinkelform:

                               \cos\left ( u_{rygl\ae n- s \ae de} \right )=\frac{30^2+50^2-61^2}{2\cdot 30\cdot 50}


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. juli 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. juli 2015 af mathon

eller
              u_{rygl\ae n- s \ae de} =2\cdot \tan^{-1}\left (\sqrt{\frac{61^2-(50-30)^2}{(50+30)^2- 61^2}} \right )

da vinklerne i \bigtriangleup ABC, når a,b\; og\; c er kendt
kan beregnes
             \angle A =2\cdot \tan^{-1}\left (\sqrt{\frac{a^2-(b-c)^2}{(b+c)^2- a^2}} \right )

             \angle B =2\cdot \tan^{-1}\left (\sqrt{\frac{b^2-(a-c)^2}{(a+c)^2- b^2}} \right )

             \angle C =2\cdot \tan^{-1}\left (\sqrt{\frac{c^2-(a-b)^2}{(a+b)^2- c^2}} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. juli 2015 af mathon

som CASberegnes:

vinkelmål \curvearrowright DEGREE

     definition af funktion:
                                            Define f(x,y,z)=2*tan-1(√((x^2-(y-z)^2/((y+z)^2-x^2)))
     beregning
                                            f(61,30,50)
 


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. juli 2015 af Soeffi

c) løst på CAS:


Brugbart svar (0)

Svar #17
17. juli 2015 af Soeffi

Konstruktion i CAS.


Skriv et svar til: afstand og vinkel....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.