Matematik

Bestem en ligning for tangenten

22. februar 2015 af Karo1336 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

I denne opgave skal jeg bestemme en ligning for tangenten til en trigonometrisk funktion 

Jeg ved at jeg skal benytte tangentens ligning:
                  y=f'(x[0])(x-x[0])+f(x[0])"

Det første jeg skal er at differentiere f, men kan ikke helt finde ud af det. Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2015 af peter lind

Brug at det første led er sammensat af funktionen 3*sinus  og funktionen   2x+0,7


Svar #2
22. februar 2015 af Karo1336 (Slettet)

Men hvordan differentiere jeg det så? kommer det til at hedde 3*2x+0,7sin(2x+0.7)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2015 af mathon

                    f{\, }'(x)=3\cdot \cos\left ( 2x+7 \right )\cdot \left ( 2x+7 \right ){}'

                    f{\, }'(x)=6\cdot \cos\left ( 2x+7 \right )


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.