Matematik

Finde radius på en cylinder, når man kender overflade og højde

23. februar 2015 af xLinus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgave der lyder således:

Bestem r, når overfladen = 377, h = 12

Jeg er ikke lige den skarpeste kniv i skuffen, når det kommer til matematik, så håber der sidder en venlig sjæl der kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2015 af mathon

Totaloverfladen eller kun den krumme overflade?


Svar #2
23. februar 2015 af xLinus (Slettet)

Jamen der står at formlen for overfladen af en cylinder er  2 · pi · r · h

Så jeg går ud fra at det er totaloverfladen, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2015 af mathon

Du har så
                           2\pi \cdot 12\cdot r=377

                            r=\frac{377}{24\cdot \pi }       forudsat at h og r er målt i samme længdeenhed e
                                                       og arealet er målt i enheden e2.


Svar #4
23. februar 2015 af xLinus (Slettet)

Jeg siger 1000 tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Finde radius på en cylinder, når man kender overflade og højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.