Matematik

Bestem om en funktion er et polynomie og bestem graden

23. februar 2015 af Carl95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal bestemme om funktionen er et polynomie, og så skal jeg også bestemme graden. 

Opgave:

f(x)=5*x^4+2*x^3-6*x^2-x+25

Nogen som ved hvordan jeg skal gribe opgaven an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2015 af SuneChr

P(x) = anxn + an-1xn-1 + ... + a1x + a0
har graden n.      


Svar #2
23. februar 2015 af Carl95 (Slettet)

Men når der er flere grader (n'er) i funktionen, er polynomiets grad så det højeste tal opløftet i x^n?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2015 af SuneChr

# 2    Ja, graden er højeste potens af x.
Der er kun ét n.
# 0 har graden 4.
 


Svar #4
23. februar 2015 af Carl95 (Slettet)

Så jeg sætter funktionen ind i P(x) = anxn + an-1xn-1 + ... + a1x + a0?

Men kan jeg ikke allerede se den højeste grad i f(x)=5*x^4+2*x^3-6*x^2-x+25 er 4, da x^4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2015 af SuneChr

# 4
Jo, man kigger efter højeste potens af x.
# 1 er det generelle n'te grads polynomium.
n tilhører alle naturlige tal    og    an ≠ 0


Svar #6
23. februar 2015 af Carl95 (Slettet)

Jeg må sige jeg ikke helt forstår hvordan jeg skal sætte mine tal ind fra funktionen f(x)=5*x^4+2*x^3-6*x^2-x+25

Har prøvet lidt...

p(x)=a4*x4+a3-1*x3............


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

En funktion er et polynomium, hvis den udelukkende består af led af formen am·xm , hvor m er et helt tal større end eller lig med 0. Da hvert led i den opgivne funktion

        f(x) = 5·x4 + 2·x3 - 6·x2 - x + 25 = 5·x4 + 2·x3 - 6·x2 - 1·x1 + 25·x0

har denne form, er funktionen f(x) et polynomium.

Graden n er den største værdi af m i et led am·xm , hvor am ≠ 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2015 af SuneChr

Som en god og lovlydig matematiker ordner man polynomiet efter faldende potenser af x , hvor højeste potens står længst til venstre og laveste potens og konstantled længst til højre.
Så kan man, hvis dét er tilfældet, aflæse det første leds potens som er lig med påolynomiets grad.


Skriv et svar til: Bestem om en funktion er et polynomie og bestem graden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.