Matematik

Bestem stamfunktionen til f

25. februar 2015 af MiniMax2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved 

f(x)=8x^{3}+2x^{2}-3x+10

Bestem stamfunktionen til f.

Skal jeg først differentierer funktionen, inden jeg bestemmer stamfunktionen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2015 af mathon

                 F(x)=8\cdot \frac{1}{4}\cdot x^4+2\cdot \frac{1}{3}\cdot x^3-3\cdot \frac{1}{2}\cdot x^2+10x+k


Svar #2
25. februar 2015 af MiniMax2 (Slettet)

Mit resultat blev

2x^{4}+\frac{2}{3}x^{3}+10x

Så mangler bare at sætte + k ikk?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2015 af mathon

               F(x)=8\cdot \frac{1}{4}\cdot x^4+2\cdot \frac{1}{3}\cdot x^3-3\cdot \frac{1}{2}\cdot x^2+10x+k

               F(x)=2 x^4+\frac{2}{3}x^3- \frac{3}{2} x^2+10x+k


Svar #4
25. februar 2015 af MiniMax2 (Slettet)

Ja ok, det kan jeg godt se. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bestem stamfunktionen til f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.