Matematik

Finde r (renten) procent regning

25. februar 2015 af TJJ (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg skal finde ud af hvad renten er, og har fået følgende oplysninger:

En bankkunde indsætter 7.500 kr. på en bankkonto. Efter 8 år er beløbet vokset til 9.317,85 kr., hvad er den årlige rente? 

Jeg ville bruge denne formel: r = n√Kn/K0 -1

Men når jeg taster dette ind, får jeg resultatet 0,0275, men jeg får at vide at 2,77% er forkert. Jeg er kørt helt fast, og ved ikke rigtig hvad jeg ellers skal gøre. 

Er der nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2015 af mathon

                       r=\left ( \frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}-1=\sqrt[n]{\left ( \frac{K_n}{K_0} \right )}-1

Du har ikke parentesen med.


Svar #2
25. februar 2015 af TJJ (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2016 af MathiasFrom7 (Slettet)

Hvad blev resultatet?


Skriv et svar til: Finde r (renten) procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.