Matematik

Finde funktionsforskriften

25. februar 2015 af gustavsp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey

Jeg har en opgave jeg har glemt hvordan man laver..

Jeg skal finde forskriften for et skema her.

Jeg håber der er en som vil forklare mig hvordan jeg gør.

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2015 af Soeffi


Svar #2
25. februar 2015 af gustavsp (Slettet)

:O


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2015 af Stats

a)

x1 = 0, x2 = 50
y1 = 300, y2 = 982

y = f(x) = b·ax, x∈[0;100]
a beregnes som: x2-x1√(y2/y1) og b beregnes som y1 - ax1...

b)
a = 1 + r, r kaldes får den relative tilvækst (hvad den vokser med i procent pr. x), a er kaldes for fremskrivningsfaktoren (hvad den fremskrives den med pr. x).

c)

Det må du selv lige gøre..

d)

Anvend T2 = log 2 / log a

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. februar 2015 af Stats

T2 fremkommer af:

f(x) = b·ax... Til tiden 0, har man værdien b. For at værdien b bliver fordoblet har vi

2b = b·ax ⇔ 2 = ax ⇔ log 2 = log ax ⇔ log 2 = x·log a ⇔ x = log 2 / log a

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
25. februar 2015 af gustavsp (Slettet)

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2015 af Stats

#3

I opgave a) sagde jeg y1 - ax1. Dette er forkert, da jeg mente y1/ax1 = y1·a-x1,

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Finde funktionsforskriften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.