Matematik

Find ligningen på en funktion

25. februar 2015 af lilililson (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal finde ligningen på den exponentiale funktion der går igennem (2,45) og (11,1730), nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2015 af ramobaro

Følgende link indebærer de formler du skal bruge og giver en god beskrivelse af hvordan og hvorledes :)

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-eksponentiel


Svar #2
25. februar 2015 af lilililson (Slettet)

#1

Følgende link indebærer de formler du skal bruge og giver en god beskrivelse af hvordan og hvorledes :)

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-eksponentiel


Har fået den til det her:

√(11-2&1730/45)=1.5 

f(x)=45*?1.5?^x

Men hvordan ved jeg at det er rigtigt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2015 af SuneChr

Man har
f (x) = bax
f (2) = 45
f (11) = 1730
og skal finde forskriften for f .
Vi har dermed
 (I)       45 = ba2
(II)  1730 = ba11
Dividér (II) med (I)
Da får vi  a9 = 1730/45
Find derved a og indsæt i (I) eller (II) for at finde b. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er umuligt at forstå, hvad du mener.

En eksponentiel funktion y = b · ax  hvis graf går gennem de to punkter (x1 , y1) og (x2 , y2) har forskriften

        y=f(x)=y_{1}\cdot \left ( \frac{y_{2}}{y_{1}} \right )^{\frac{x-x_{1}}{x_{2}-x_{1}}}

Indsæt selv de givne talværdier og reducer.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2015 af mathon

kontrol:
                  solve(y1=b•a^x1 and y2=b•a^x2,{a,b)}


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2015 af mathon

korrektion af parentesfjummer:

                   solve(y1=b•a^x1 and y2=b•a^x2,{a,b})


Skriv et svar til: Find ligningen på en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.