Matematik

Hjælp til terminsprøven!

26. februar 2015 af Henry1505 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg kan ikke forstå, hvad der menes med dette:

Du skal kunne bestemme vækstrate og fremskrivningsfaktor for eksponentielle udviklinger givet ved forskriften f(x)=b*e^k*x, samt kunne bestemme halverings - og fordoplingskonstant for eksponentielle udviklinger.

Håber I kan hjælpe

Med venlig hilsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2015 af mathon

                          a=e^k=1+r

                           r = e^k-1=a-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2015 af mathon

voksende:
                   k > 0      a > 1

                        X_2=\frac{\ln(2)}{k}=\frac{\ln(2)}{\ln(a)}=\frac{\log(2)}{\log(a)}

aftagende:
                   k < 0      0 < a < 1

                        X_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(\frac{1}{2})}{k}=\frac{\ln(\frac{1}{2})}{\ln(a)}=\frac{\log(\frac{1}{2})}{\log(a)}


Skriv et svar til: Hjælp til terminsprøven!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.