Matematik

manglene tal i talfølgen.

26. februar 2015 af xamza1608 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

6 , 15 , 27 , 42 , 60 ,       −−−− , 105


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2015 af Galo1s (Slettet)

Se på differensen imellem to på hinanden følgende elementer i talfølgen. Differenserne bliver: 9, 12, 15... Ser du et mønster? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2015 af KvinderDTU (Slettet)

81 :P


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2015 af SuneChr

an = 3/2·n2 + 9/2·n       n = 1, 2, ...
Det manglende tal hedder a6


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. februar 2015 af Chrystine (Slettet)

Jeg prøver lige at forklare det ( som de andre har svaret) med nogle andre ord.

Se på forskellen mellem tallene ved siden af hinanden, altså:

15 - 6 =      9
27 - 15 =   12
42 - 27 =   15 
60 - 42 =   18
(Kan du se, hvad vi har gjort?)
Kan du se et mønster? (Ellers prøv det samme med de nye tal).

Find det næste tal, der passer i mønsteret.


Skriv et svar til: manglene tal i talfølgen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.